Oko

Zapékaný fenykl

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla zapékaný fenykl budeme potřebovat:
1 lžíce oleje, 1 lžíce + na vymazání pekáče másla, 4 bulvy fenyklu, 100 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky ze slepičích vajec, 50 g strouhaného sýra, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:
Olej a máslo rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme na dílky nakrájené fenykly, které osmahneme. Podlijeme trochou horké vody, opepříme čerstvě namletým pepřem, osolíme a dusíme cca 5 minut.

Poté fenykly vložíme do máslem vymazané zapékací misky a přelijeme rozšlehanou směsí připravenou smícháním smetany, vaječných žloutků a strouhaného sýra.

Na povrch rozložíme malé hoblinky másla a zprudka zapečeme v troubě rozpálené na teplotu 200 °C. Posypeme nasekanými jemnými lístečky fenyklu.

Jako vhodná příloha se k zapékanému fenyklu nabízí pečivo.


Další články

Špagety se sušenými rajčaty podáváme ještě teplé.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Špenátová polévka s lososem kterou rozmixujeme dohladka.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Zapečené brambory s tofu zalijeme sojovou smetanou.

Zapékaný fenykl rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů