Oko

Zapečená zelenina s balkánským sýrem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla zapečená zelenina s balkánským sýrem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 3 mrkve (450 g), 800 g brambor, 1/2 svazku pórkových cibulek, 3 fenykly, 1 žlutá paprika, 250 ml mléka, 250 ml smetany, 5 vajec, alpská sůl, 1 stroužek česneku, pepř, 150 g balkánského sýra

Postup přípravy:
Mrkev a brambory omyjeme a oloupeme. Fenykl a pórek omyjeme a očistíme. Papriku očistíme. Mrkev, brambory a fenykl nastrouháme na plátky. Pórkové cibulky a papriku nakrájíme na nudličky.

Prošleháme mléko se smetanou a vejci, poté vmícháme nasekaný česnek, osolíme a opepříme mletým pepřem.

Do vymazané zapékací formy vkládáme vrstvy zeleniny, zaléváme mlékem a sypeme na kostičky nakrájeným nebo rozdrobeným balkánským sýrem. Poslední vrstvou tvoří sýr. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, ve které zapékáme cca 1 hodinu.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Květáková polévka s noky z krupičky.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Cuketový koláč se sýrem podáváme s kolečky nakrájeného pórku.

Zapečená zelenina s balkánským sýrem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů