Oko

Vepřové plátky s fenyklem a adžikou

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla vepřové plátky s fenyklem a adžikou budeme potřebovat:
4 plátky vepřového masa, 1 fenykl, koření adžika, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 300 ml silného vývaru, 2 lžíce oleje, sůl

Postup přípravy:
Plátky masa osmahneme zprudka na rpozpáleném oleji, vložíme do pomalého hrnce, osolíme je, slabě potřeme hořčicí a posypeme kořením adžika.

Fenykl očistíme, pokrájime na hrubší kousky a přidáme k masu.

Na každý plátek masa položíme malý kousek másla, podlijeme vývarem a zapneme na High - cca 4 hodiny.

Ze zbylého másla a mouky vytvoříme dvě malé kuličky, které přidáme k masu hodinu před koncem a společně dovaříme.

Vepřové plátky s fenyklem a adžikou podáváme s bramborem nebo bramborovými noky a špenátem.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Salát s olivami a fazolemi.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Cuketový koláč se sýrem podáváme s kolečky nakrájeného pórku.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.

Vepřové plátky s fenyklem a adžikou rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů