Oko

Těstoviny s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla těstoviny s fenyklem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 400 g těstovin, 3 cibule, 3 fenykly, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička cukru, mletý pepř, sůl, 1 balení směsi mražených bylinek, tuk na vymaštění, 200 g smetany, 100 ml mléka, 200 g gorgonzoly nebo jiného plísňového sýra, 2 vejce, 1 svazek kopru

Postup přípravy:
Nejprve si uvaříme těstoviny podle návodu.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Fenykl očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

Nakrájenou cibuli a fenykl podusíme po dobu cca 5 minut na rozpáleném oleji. Přidáme rajčatový protlak a bylinky, opepříme mletým pepřem, osladíme cukrem a osolíme solí.

Nákypovou formu vymastíme a klademe do ní střídavě vrstvy zeleniny a uvařených těstovin.

V rozehřátém mléce a smetaně rozpustíme sýr. U vajec oddělíme žloutky od bílků a žloutky rozšleháme v mléce. Polovinu směsi nalijeme na povrch pokrmu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 minut.

Z bílků si vyšleháme sníh a spolu se sekaným koprem vmícháme do zbylých žloutků, navršíme na povrch pokrmu, vrátíme do trouby a dopečeme dalších 15 minut.


Další články

Rajčatová polévka s fenyklem připravená z vývaru.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Cuketová polévka s bramborem chutná ještě zatepla posypaná sezamovým semínkem.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Pomazánka z kozího sýra s bylinkami.
Brambory se jí vařené, pečené nebo smažené.
Medová pomazánka zakápnutá citronovou šťávou.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Těstoviny s kozím sýrem ke kterému přidáme rajčatový protlak.
Fenyklová pomazánka chutná s bylinkami.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Kilogram je ve svém modelu válec ze slitiny platiny a iridia.

Těstoviny s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Vpusťte fenykl do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů