Oko

Smetanový fenykl

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla smetanový fenykl budeme potřebovat:
hlíza fenyklu, 2 lžíce másla, 2 šalotky nebo jedna červená cibule, 1/2 dcl suchého bílého vína, lžička ostrého kari, špetka drcených semínek koriandru, polovina lžičky kurkumy, sůl, mletý pepř, 1 dcl smetany na vaření, obdélník taveného sýra, hladkolistá petržel, lžíce strouhaného parmezánu

Postup přípravy:
Fenykl si očistíme.

Necháme rozehřát máslo, na kterém si necháme zesklovatět na céčka překrájenou cibuli. Přidáme na kousky pokrájený fenykl. Společně chvíli restujeme, přidáme kukumu a kaeri, po chvíli zalijeme suchým bílým vínem, které necháme odpařit, přidáme koriandr, sýr a vmícháme smetanu. Mícháme, až se sýr rozpustí a omáčka bude hustá tak akorát.

Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí a na talíři přistrouhneme parmezánové hoblinky.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Smetanový patizonový guláš zjemníme máslem.
Červený pepř jde nesnadno konzervovat.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Salát s olivami a fazolemi.
Krůtí směs s patizonem podáváme s rýží
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.

Smetanový fenykl rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů