Oko

Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem budeme potřebovat:
2 upečené (nebo uvařené) červené řepy, 1/2 bulvy fenyklu, 1 menší cibule (může být i červená), 1 pomeranč, šťávu z poloviny citronu, 1 lžička medu, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Očistíme a nakrájíme také fenykl a cibuli. Pomeranč oloupeme, zbavíme bílé dužiny a nakrájíme na tenké plátky - šťávu zachytíme do misky.

Opatrně promícháme, osolíme a opepříme.

Do misky se zbytkem pomerančové šťávy přidáme šťávu z citronu, lžičku medu, olej, prošleháme a zálivkou přelijeme salát.

Připravený salát necháme před podáváním vychladit.


Další články

Rajčatová polévka s fenyklem připravená z vývaru.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Medova zálivka na salát slouží k přelití.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Fenyklová pomazánka chutná s bylinkami.
Těstoviny s fenyklem pečeme 15 minut.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Cuketová polévka s bramborem chutná ještě zatepla posypaná sezamovým semínkem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Pomazánka z kozího sýra s bylinkami.
Salát z fenyklu rozdělíme do misek.
Těstoviny s kozím sýrem ke kterému přidáme rajčatový protlak.

Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů