Oko

Salát s fenyklem, jablky, polníčkem, ředkvičkami a vejci

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla salát s fenyklem, jablky, polníčkem, ředkvičkami a vejci budeme potřebovat:
2 jablka (zbavená jadřince), šťáva z poloviny citronu, 2 malé fenykly, 4 středně velké ředkvičky, hrst polníčku - bez kořínků, 4 vejce, hrst nasekaného čerstvého kopru, hrstka pekanových ořechů, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička octa, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:
Jablka nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do mísy a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Fenykl nasrouháme na tenké plátky a ředkvičky a přidejte je do mísy k jablkovým nudličkám.

Vejce si uvaříme natvrdo.

Zatímco se vejce vaří, připravíme si zálivku: prošleháme všechny suroviny, opepříme a osolíme.

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

Polníček natrháme a spolu s pekanovými ořechy ho přidáme do mísy k salátu, promícháme se zálivkou, posypeme koprem a nakrájenými fenyklovými lístky, nahoru rozdělíme čtvrtiny vejce, podle potřeby ještě dosolíme, dochutíme pepřem a podáváme.


Další články

Cuketový nákyp se sýrem pozvolna zapečeme.
Vlašské ořechy obsahují tuky.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Salát z fenyklu rozdělíme do misek.
Medova zálivka na salát slouží k přelití.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem doporučujeme před podáváním vychladit.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Dušený špenát s vejcem chutná s vařenými brambory.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.

Salát s fenyklem, jablky, polníčkem, ředkvičkami a vejci rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů