Oko

Rybí polévka s garnáty

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla rybí polévka s garnáty budeme potřebovat:
Množství na 6 porcí: 250 g syrových garnátů v krunýři, 500 g rybích odřezků, 1 lžíce oleje, 2 cibule, 1 lžička semen koriandru, 2 bulvy fenyklu, 1 bobkový list, 375 ml bílého vína, 2 střední mrkve, 1 svazek kopru, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:
Garnáty vyjmeme z krunýřů a krunýře si zatím odložíme stranou. Z garnátů odstraníme střívka a opereme je. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtky. Na rozehřátém oleji osmahneme garnátové krunýře, čtvrtky cibule, koriandr a bobkový list. Poté přilijeme bílé víno, 1 litr vody a přidáme rybí odřezky. Uvedeme do varu a na nízkém ohni vaříme cca 20 minut.

Fenykly očistíme a omyjeme, mrkev oloupeme. Obojí nakrájíme na nudličky nebo tenké plátky. Kopr opereme, osušíme a otrháme lístky.

Rybí polévku přecedíme přes síto, osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme fenykl a mrkev a ccai 10 minut povaříme. Po této době přidáme garnáty a pokračujeme ještě další 3 minuty ve vaření. Při podávání posypeme koprem.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Polévka z dýně Hokkaido je posypaná dýňovými semínky.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Květáková polévka s noky z krupičky.
Cuketová pizza bez mouky se peče 20 minut.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.

Rybí polévka s garnáty rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů