Oko

Rajčatová polévka s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla rajčatová polévka s fenyklem budeme potřebovat:
2 na plátky nakrájené hlízy fenyklu, 60 gramů másla, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 2 kilogramy rajčat nebo 4 plechovky, 700 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy:
Na rozpálené pánvi rozpustíme dvě třetiny množství másla a na něm osmahneme dvě třetiny množství nakrájeného fenyklu s česnekem a cibulí. Přidáme rajčata a vaříme cca. 20 minut. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, případně ještě protlačíme skrz sítko.

Na druhé pánvi opražíme na zbytku másla česnek a najemno pokrájený fenykl do zlatohněda.

Do rozmixované polévky přidáme vývar a opražený fenykl s česnekem. Poté ještě zhruba 5 minut povaříme.

Při podávání rajčatová polévku s fenyklem ozdobíme zelenou fenyklovou natí.


Další články

Paprikové zelí dusíme na mírném ohni.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Brambory se jí vařené, pečené nebo smažené.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Cuketová polévka s červenou čočkou chutná s chlebovými krutonky.
Špenátová polévka s noky které necháme povařit.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Zelí se pěstuje na celém území Evropy.
Cuketová polévka s bramborem chutná ještě zatepla posypaná sezamovým semínkem.
Kilogram je ve svém modelu válec ze slitiny platiny a iridia.
Zelňačka se zakysanou smetanou a brambory.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.

Rajčatová polévka s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů