Oko

Pečená rajčata s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla pečená rajčata s fenyklem budeme potřebovat:
3 lžíce naložených pečených rajčat, 1 plechovka sekaných rajčat (400 g), 2 menší bulvy fenyklu, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžíce oleje, sůl, 2 červené cibule, 3 lžíce strouhaného sýra parmezán

Postup přípravy:
Bulvy fenyklu očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, překrájíme na čtvrtiny a povaříme ve slané vodě do poloměkka (cca 10 minut). Poté je vyjmeme z vody a necháme dobřeb okapat.

Do zapékací misky vytřené olejem a poklademe sekaná rajčata, smíchaná s oreganem a přiměřeně osolená (pozor, sýr je slaný).

Do rajčat zastrkáme jednotlivé listy fenyklu, proložíme na měsíčky pokrájenou cibulí a naloženými rajčaty. Posypeme parmezánem, vložíme dotrouby předem vyhřáté na 200 °C, ve které pečeme cca 20 minut.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Kuřecí maso s bramborem na smetaně pečeme pod pokličkou.
Pečené brambory v troubě náležitě rozehřáté.
Špenátové rizoto s kuřecím masem je dochuceno dvěmi stroužky česneku.
Pečená dýně z trouby.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Červená řepa pečená v alobalu je opepřená mletým pepřem.
Červený pepř jde nesnadno konzervovat.

Pečená rajčata s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů