Oko

Krůtí špízy s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla krůtí špízy s fenyklem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 2 stroužky česneku, 2 lžíce fenyklových semen, 2 lžičky kuliček pepře, 2 lžíce šalvěje, sůl, 6 lžic olivového oleje, 300 g krůtích řízků, 200 g krůtích jater, 6 krajíčků bagety, 1 citron, 24 listů vavřínu

Postup přípravy:
Česnek se nakrájíme nahrubo a následně jej rozdrtíme v moždíři společně s fenyklovými semeny, šalvějí a kuličky pepře. Do takto připravené pasty vmícháme špetku soli a olivový olej. Krůtí maso a játra omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti sousta.

Krajíčky bagety rozčtvrtíme. Na 12 šašlikových špízů střídavě navlékáme krůtí maso, listy vavřínu, krůtí játra a bagetu. Navlečené špízy potřeme kořeněným olejem a cca 10 minut opečeme na grilovací pánvi nebo ogrilujeme pod grilem v troubě. Během opékání či grilování špízy jednou obrátíme.

Citron nakrájíme na plátky, na které upravíme krůtí špízy a ozdobíme vavřínovými listy.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Cuketový koláč se sýrem podáváme s kolečky nakrájeného pórku.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Cuketové špízy podáváme s novými brambory.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.

Krůtí špízy s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů