Oko

Králičí závitky s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla králičí závitky s fenyklem budeme potřebovat:
2 vykostěné králičí hřbety, 6 sušených rajčat naložených v oleji, 1 větší bulva fenyklu, 150 g slaniny nakrájené na plátky, hrubozrnná hořčice, 150 ml bílého vína, olej, 50 g másla, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:
Králičí hřbety osolíme, namažeme hrubozrnnou hořčicí a rozdělíme na ně na proužky pokrájená sušená rajčata. Svineme do rolády a ovineme plátky slaniny.

V pánvi si rozehřejeme olej s máslem a závitky na něm opečeme.

Poté závitky vložíme i s výpekem do pekáčku, podlijeme bílým vínem, poklademe plátky másla, opepříme mletým pepřem, přikryjeme a pečeme cca hodinu v troubě vyhřáté na teplotu 180°, během pečení podle potřeby podléváme vodou.

Před koncem pečení pekáček odklopíme, do výpeku dáme pokrájený fenykl a dopečeme dozlatova.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Červený pepř jde nesnadno konzervovat.
Smetanový patizonový guláš zjemníme máslem.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Salát s olivami a fazolemi.
Krůtí směs s patizonem podáváme s rýží
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.

Králičí závitky s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů