Oko

Králičí hřbety s olivami a fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla králičí hřbety s olivami a fenyklem budeme potřebovat:
500 g králičích hřbetů bez kosti, 1-2 bulvy fenyklu, 10 cherry rajčat, 100 g černých oliv bez pecky, drůbeží vývar, 120 ml bílého vína, 2 lžíce másla, olivový olej, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:
Do hlubší pánve nalijeme olivový olej, přidáme jednu lžíci másla, rozehřejeme a zprudka dozlatova orestujeme králíčí hřbety. Osolíme, opepříme mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit. Poté podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme zvolna dusit.

Fenykl očistíme a nakrájíme na větší kousky a deset minut před koncem dušení přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy ke králičím hřbetům. a vše společně ještě podusíme. Na závěr zjemníme lžicí másla.

Při podávání ozdobíme fenyklovými lístky. Podáváme j bramborovou kaší, knedlíkem nebo polentou jako přílohou.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cuketový koláč se sýrem podáváme s kolečky nakrájeného pórku.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Salát s olivami a fazolemi.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.

Králičí hřbety s olivami a fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů