Oko

Karamelizovaný fenykl

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla karamelizovaný fenykl budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 4 středně velké fenykly, 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru, 25 g másla, 275 ml jablečného moštu, 55 ml jablečného octa, sůl

Postup přípravy:
Z omytýcg fenyklů ořízněte konce stonků, zelené výrůstky ve středu (odložte si je stranou pro pozdější ozdobení), bulvu zespoda, ale jen několik milimetrů, aby se vám při vaření nerozpadla rozřízněte podélně.

Nechte fenykly 10 minut zjemnit v páře.

V širší pánvi si rozpusťte máslo se lžící cukru, míchejte až se cukr rozpustí. Vložte fenykl řezem dolů a nechte cca 5 minut při silnějším výkonu zhnědnout, pak ho otočte a opakujte také z druhé strany.

Smíchejte jablečný mošt, jablečný ocet, sůl a takto připravenou směs přilijte do pánve, přiklopte a nechte táhnout řezem nahoru. Po 20 minutách fenykl otočte a dalších 20 až 25 minut jemně vařte tentokrát bez přiklopení. Ke konci už kontrolujte, ať ho nepřipálíte, pokud už je měkký a stále vám zbývá dost řídké šťávy, zesilte plamen, trochu fenyklem v pánvi pohazujte a šťávu zredukujte.

Karamelizovaný fenykl podávejte ještě teplý, lehce posypaný naťovými výrůstky.


Další články

Špagety se sušenými rajčaty podáváme ještě teplé.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Kysané zelí příprava pokrmu.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Domácí medová šunka se nechá vychladnout.
Špenátová polévka s lososem kterou rozmixujeme dohladka.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.

Karamelizovaný fenykl rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů