Oko

Gratinovaný fenykl

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla gratinovaný fenykl budeme potřebovat:
2 bulvy fenyklu, 2 rajčata, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 2 lžíce másla, olivový olej, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:
Z fenyklu nejprve odstraníme svrchní tvrdé listy a zelené košťály. Naťové lístky nadrobno nakrájíme a odložíme si zatím stranou pro pozdější použití. Bulvy fenyklu rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme tvrdý košťál, který se nachází uprostřed.

Fenykl vložíme do horké vody a cca 5 minut vaříme. Poté ho vyjmeme z vařící vody a propláchneme studenou vodou.

Zapékací misku vymažeme olivovým olejem, vložíme do ní fenykl a posypeme na kostičky nakrájenými rajčaty, strouhankou smíchanou s nastrouhaným parmezánem a fenyklovovu natí. Osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 °C, ve které zapékáme cca 20 minut.


Další články

Špagety se sušenými rajčaty podáváme ještě teplé.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Špenátová polévka s lososem kterou rozmixujeme dohladka.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Kysané zelí příprava pokrmu.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Domácí medová šunka se nechá vychladnout.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.

Gratinovaný fenykl rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů