Oko

Frittata s uzeným lososem a feniklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla frittata s uzeným lososem a feniklem budeme potřebovat:
Mmožství na 4 porce: 100 g jarní cibulky, 60 g sladkého fenyklu, 250 g uzeného lososa, 250 ml mléka, 3 špetky muškátového oříšku, 5 g černého mletého pepře, 125 ml smetany 33% (šlehačky), 100 g sýra čedar (strouhaný), 5 g soli, 200 g tagliatelle, 4 vejce

Postup přípravy:
Lososa vykostíme a pokrájíme na kousky.

Těstoviny tagliatelle puvaříme tak, aby byly al dente a scedíme.

Mléko, smetanu, muškátový oříšek a vejce rozšleháme, osolíme a opepříme mletým pepřem. Přidáme lososa, těstoviny, kolečka cibulky, nakrájený fenykl, promícháme a připravenou směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 60 minut.

Při podávání ozdobíme jednotlivé porce snítkami fenyklu.


Další články

Jak se dříve pekl chleba, což patřilo k povinnostem hospodyně.
Špenátová polévka s lososem kterou rozmixujeme dohladka.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Domácí pařížská šlehačka se nesmí vařit.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Domácí medová šunka se nechá vychladnout.
Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem doporučujeme před podáváním vychladit.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.

Frittata s uzeným lososem a feniklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů