Oko

Fenyklový salát s modrým sýrem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla fenyklový salát s modrým sýrem budeme potřebovat:
Množství na 2 porce: 1 středně velký fenykl, polovina jablka - očištěného od jádřince, 1 baby římský salát, 1 šalotka, 6 sušených švestek, 120 g kvalitního sýra s modrou plísní, hrstička ořechů (vlašských nebo pekanových)
Zálivka: 2 lžíce zakysané smetany, 6 lžic pomerančové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, mořská sůl, (čerstvě mletý pepř)

Postup přípravy:
Salát omyjeme a natrháme ho do mísy, jablko nakrájíme na tenké plátky, šalotku a fenykl, který zbavíme oschlých konců (uchováme si zelené výrůstky).. Vše promícháme a na povrch salátu nasypeme na menší kousky pokrájené švestky, ořechy a nadrobíme sýr s modrou plísní.

Poté si připravíme smícháním všech ingrediencí zálivku, kterou salát přelijeme a promícháme.


Další články

Cuketový nákyp se sýrem pozvolna zapečeme.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Salát z fenyklu rozdělíme do misek.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem doporučujeme před podáváním vychladit.
Cuketové placičky se sýrem smažíme dozlatova z obou stran.
Cuketový koláč s ořechy můžeme ozdobit ovocem.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Medova zálivka na salát slouží k přelití.
Vlašské ořechy obsahují tuky.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.

Fenyklový salát s modrým sýrem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů