Oko

Fenyklový salát s jablky

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla fenyklový salát s jablky budeme potřebovat:
Množství na 6 porcí: 3 fenykly, 3 jablka, 150 g bílého jogurtu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce moučkového cukru, 1 limetku, 2 pomeranče

Postup přípravy:
Fenykl očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pomeranče nakrájíme také na malé kostičky.

V misce smícháme jogurt, kečup a moučkový cukr, do misky vymačkáme šťávu z limetky a z limetky oloupeme kůru. Polovinu kůry nasekáme a přidáme do misky k jogurtu. Důkladně promícháme, aby se cukr zcela rozpustil.

Nakonec fenykl smícháme s ovocem a přelijeme zálivkou, promícháme a připravený salát ihned podáváme.


Další články

Rajčatová polévka s fenyklem připravená z vývaru.
Salát z fenyklu rozdělíme do misek.
Dušený špenát s vejcem chutná s vařenými brambory.
Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem doporučujeme před podáváním vychladit.
Fenyklová pomazánka chutná s bylinkami.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Medova zálivka na salát slouží k přelití.
Dušený patizon nakyselo podáváme s pečivem.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Těstoviny s fenyklem pečeme 15 minut.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.

Fenyklový salát s jablky rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Uveďte fenykl do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů