Oko

Fenyklo-pomerančový salát s medovo-limetkovou zálivkou

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla fenyklo-pomerančový salát s medovo-limetkovou zálivkou budeme potřebovat:
1 fenykl, 1 pomeranč, 1 mrkev, 1 řapík celeru i se světlými lístky, 1 červená cibule, 1 jarní cibulka
Zálivka: limetka, med, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř

Postup přípravy:
Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl přepůlíme, odstraníme z něj košťál a nakrájíme na slabé proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka, řapík a jarní cibulku na proužky. Mrkev nakrájíme pomocí škrabky na tenké proužky.

Všechny suroviny promícháme a nakonec přidáme posekané lístky fenyklu a celeru.

Zmícháme všechny suroviny na zálivku, nalijeme ji na salát vše dobře promícháme.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Krůtí směs s patizonem podáváme s rýží.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Červený pepř jde nesnadno konzervovat.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Kuřecí salát s rýží nakonec okořeníme.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Salát s olivami a fazolemi.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.

Fenyklo-pomerančový salát s medovo-limetkovou zálivkou rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů