Oko

Fenykl s pečenými rajčaty

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla fenykl s pečenými rajčaty budeme potřebovat:
2 menší bulvy fenyklu, 1 plechovka sekaných rajčat (400 g), 3 lžíce naložených pečených rajčat, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 2 červené cibule, 3 lžíce strouhaného sýra parmezán

Postup přípravy:
Z očištěných bulev fenyklu odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme je a povaříme ve slané vodě do poloměkka (cca 10 minut), vyjmeme z vody a necháme okapat.

Do olivovým olejem vytřené zapékací misky vložíme sekaná rajčata smíchaná s oregánem a přiměřeně osolená (pozor, se solí opatrně, sýr parmezán je sám o sobě slaný).

Do rajčat zastrkáme jednotlivé listy fenyklu, proložíme na měsíčky nakrájenou cibulí a naloženými rajčaty. Posypeme sýrem parmezán a pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.


Další články

Špagety se sušenými rajčaty podáváme ještě teplé.
Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem doporučujeme před podáváním vychladit.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Kysané zelí příprava pokrmu.
Špenátová polévka s lososem kterou rozmixujeme dohladka.
Domácí medová šunka se nechá vychladnout.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.

Fenykl s pečenými rajčaty rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů