Oko

Dušený fenykl

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla dušený fenykl budeme potřebovat:
jeden větší fenykl nebo dva menší, 30 g másla, 1 cibuli, petrželovou nať, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, horkou vodu na podlití

Postup přípravy:
Cibuli a fenykl očistíme, nakrájíme na kostičky a osolíme.

Za občasného podlévání horkou vodou dusíme na másle.

Jakmile dušený fenykl změkne, posypeme jednotlivé porce nastrouhaným sýrem a petrželovou natí a ihned podáváme.

Pokud nám chutnají, můžeme ke konci dušení přidat do dušeného fenyklu několik vajec.


Další články

Rajčatová polévka s fenyklem připravená z vývaru.
Dušený špenát s vejcem chutná s vařenými brambory.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Medova zálivka na salát slouží k přelití.
Dušený patizon nakyselo podáváme s pečivem.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Fenyklová pomazánka chutná s bylinkami.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Těstoviny s fenyklem pečeme 15 minut.
Cuketová polévka s bramborem chutná ještě zatepla posypaná sezamovým semínkem.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Salát z fenyklu rozdělíme do misek.

Dušený fenykl rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Uveďte fenykl do své kuchyně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů