Oko

Domácí chléb s feniklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla domácí chléb s feniklem budeme potřebovat:
1 kilogram hladké mouky, cukr krystal, 2x sypké kvasnice, 250 ml vlažné vody, 3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce octa, špetka feniklu

Postup přípravy:
Do mísy nasypeme hladkou mouku, vytvoříme v ní důlek, umístíme do něj kvasnice, přisypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se nám vytvoří kvásek.

Mezitím si svaříme 300 ml vody s feniklem, kmínem a solí. Necháme přejít varem, vypneme a přidáme ocet. Vychladíme do vlažné teploty, přidáme do kvásku a vypracujeme v tužší těsto. Těsto na chleba dáme na asi 45 minut vykynout na teplo, poté znovu vypracujeme na hladké těsto a necháme znovu kynout 45 minut. Poté těsto zpracujeme, vytvarujeme z něj bochník, položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, do bochníku vytvoříme důlek a pod utěrku necháme vykynout.

Potřeme slanou vodou, pečeme 10-15 minut při teplotě 250°C po vytvoření kůrky, poté snížíme teplotu na 50°C a bochník domácího chleba dál pečeme ještě cca 1 hodinu.


Další články

Jak se dříve pekl chleba, což patřilo k povinnostem hospodyně.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Domácí pařížská šlehačka se nesmí vařit.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Olivový olej pochází od Středozemního moře.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Bramborový salát s červenou řepou ozdobíme vařenými vejci.
Salát z fenyklu rozdělíme do misek.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Domácí medová šunka se nechá vychladnout.
Salát z červené řepy s fenyklem a pomerančem doporučujeme před podáváním vychladit.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Dušený špenát s vejcem chutná s vařenými brambory.

Domácí chléb s feniklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů