Oko

Candát s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla candát s fenyklem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 3 fenykly, 1 pomeranč, 3 cibule, 600 g filetů z candáta, mletý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 2 sáčky šafránových blizen (0,2 g), 1 pórková cibule, 1 lžička lístků tymiánu

Postup přípravy:
Fenykl nakrájíme našikmo na nudličky. Cibuli si podélně rozkrájíme na dílky. Pomeranč omyjeme, ostrouháme si z něj 2 lžičky kůry a vymačkáme šťávu.

Filety z candáta osolíme, opepříme mletým pepřem a potřeme 1 lžicí oleje. Pórkovou cibulku nakrájíme včetně natě na nudličky.

Cibuli a fenykl osmahneme za stálého míchání na 1 lžíci rozpáleného oleje. Poté přimícháme šafrán, pepř, sůl, tymián, kůru a šťávu z pomeranče a pokračujeme dalších 5 minut v opékání.

Filety z candáta grilujeme na rozpálené grilovací pánvi 3 minuty z každé strany. Poté je položíme na zeleninu a posypeme nudličkami pórkové cibulky.


Další články

Zapékaný fenykl chutná s pečivem.
Grilovaný fenykl z rozehřátého grilu.
Cuketový koláč se sýrem podáváme s kolečky nakrájeného pórku.
Cuketový nákyp se sýrem zapečeme v troubě.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Cuketové špízy podáváme s novými brambory.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.

Candát s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů