Oko

Batátová polévka s fenyklem

Další recepty s fenyklem.

Na přípravu jídla batátová polévka s fenyklem budeme potřebovat:
2 fenykly, 2 batáty, 1 lžička kurkumy, 50 g uzené slaniny, sůl, bílý mletý pepř, olej

Postup přípravy:
Na troše rozpáleného oleje orestujeme na kolečka nakrájanou cibuli. Přidáme kurkumu, sůl, pepř, na kostičky nakrájené batáty a zalijeme vodou. 15 minut vaříme a poté polévku rozmixujeme.

V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájený fenykl a restujeme asi 3 minuty. Poté fenykl přidáme i s tukem a slaninou do polévky.


Další články

Fenykl obecný roste v oblastech s mírným, především oceánickým podnebím.
Šlechtění kukuřice do dnešní podoby.
Cuketová polévka s bramborem se podává promixovaná do zhoustnutí.
Fenyklový salát s jablky a bílým jogurtem.
Dušený fenykl posypeme nastrouhaným sýrem.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Olivový olej pochází z oblasti kolem Středozemního moře.
Česneková polévka s bramborem do které klepneme dvě vajíčka.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Rajčatová polévka s fenyklem ozdobená natí.
Červený pepř jde nesnadno konzervovat.
Ryby v kořeněném těstíčku smažíme z obou stran.
Gratinovaný fenykl zapékáme cca 20 minut.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.

Batátová polévka s fenyklem rozvoní kuchyni svojí vůní a osloví chuťové buňky jedlíků. Pozvěte fenykl do své kuchyně a uveďte ho mezi své recepty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů