Na přípravu jídla zelňačka s klobásou a bramborem budeme potřebovat:
bobkový list, kmín, 8 kuliček černého pepře, sůl, 1 větší cibuli, 2 klobásy, 2 brambory, mletou sladkou papriku, 2 litry vody, 500 g kysaného zelí, hladkou mouku, máslo
Postup přípravy:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli také oloupeme a nasekáme. Kysané zelí překrájíme.
Kostičky bramborů dáme vařit samostatně s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a kuličkami černého pepře. Zelí necháme vařit asi 30 minut.
Mezitím si opečeme na rozehřátém másle na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme nasekanou cibuli a nakonec i mouku s paprikou a připravíme si jíšku. Poté k jíšce nalijeme celý obsah hrnce se zelím - necedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a zelňačka je hotová.
Nakonec si můžeme hotovou zelňačku s klobásou a bramborem zjemnit kysanou smetanou.
Další články
Paprikové zelí dusíme na mírném ohni.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.
Brazilská polévka se připravuje z hovězího masa.
Cookovy ostrovy jsou ráj květin.
Město Sankt Peterburg bylo založeno na vrcholu moci dynastie Romanovců a někdy bývá nazýváno Benátky severu.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Údolí králů v Egyptě je pohřebiště egyptských vládců.
Koroptev polní patřila k obrázku úrodných evropských rovin.
Zelí se pěstuje po celém území Evropy.
Špenátová polévka s noky které necháme několik minut provařit.
Hruškovec přelahodný jehož plodem je avokádo.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Zelňačka s klobásou a bramborem rozvoní kuchyni svojí vůní a potěší chuťové buňky strávníků.