Oko

Zelná polévka s párkem

Na přípravu jídla zelná polévka s párkem budeme potřebovat:
1 menší hlávka bílého zelí, 1 cibule, 50 g sádla, 3 brambory, 30 g hladké mouky, 1,5 litru vývaru z hovězích kostí nebo masa, sůl, 2 párky, zelená petrželová nať

Postup přípravy:
Hlávku bílého zelí jemně nakrouháme a na polovině množství sádla podusíme s nadrobno nakrájenou cibulí. Když zelí změkne, zaprášíme moukou, přidáme zbytek sádla a ještě chvíli podusíme. Poté zelí zředíme zcezeným vývarem, osolíme, přidáme brambory nakrájené na kostky a ještě povaříme cca 20 minut. Nakonec do polévky přidáme na kolečka nakrájené párky. Před podáváním do polévky přidáme nasekanou zelenou petrželku.


Další články

Paprikové zelí dusíme na mírném ohni.
Brambory se jí vařené, pečené nebo smažené.
Sůl kamenná vytváří velké krystaly.
Špenátová polévka s noky které necháme povařit.
Zelí se pěstuje na celém území Evropy.
Zelňačka z uzených žeber s plátky klobásy.
Cuketový nákyp s uzeným masem zapečeme dorůžova.
Cuketová polévka s červenou čočkou chutná s chlebovými krutonky.
Francouzské brambory se smetanou pečeme pomalu.
Zelňačka se zakysanou smetanou a brambory.
Zelná polévka ze sladkého zelí je dochucená majoránkou.
Cibule patří do čeledi liliotvarých.
Bílý pepř má nejostřejší chuť.
Sůl byla lidem známa již v pravěku.

Zelná polévka s párkem rozvoní kuchyni svojí vůní a potěší chuťové buňky jedlíků.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů