Čerstvé bylinky umí jídlu dodat vyváženou symfonii chutí a vůní.
Petrželku a pažitku snad v české kuchyni není ani třeba představovat. Proč tedy nezabrousit do exotičtějších receptů a nevyzkoušet méně tradiční bylinky?
Pro zelené natě platí jednoduchá pravidla.
Všechny bylinky mají být čerstvé, stonky i lístky by neměly být zahnědlé nebo zaschlé.
Pokud bylinky zabalíme do mokré utěrky a uložíme je do zeleninového boxu v chladničce, vydrží nám čerstvé maximálně tři dny.
Lepší je tedy pěstovat si bylinky v květináči za oknem přímo doma.
Kopr a další jemné natě jen zlehka opereme a oklepeme vodu. Pok je ostrým nožem nebo nůžkami nasekáme na drobné kousky.
Nerozmačkáváme je, ztratily by aroma.
Bobkový list a rozmarýn by se měly vařit nebo péct v celku.
Další články
Biolíh je alternativní palivo.
Sloni v deltě Okavango v Africe.
Ozubené převody se skládají kol různého průměru.
Šikmá věž v Pise dosahuje výšky 55 metrů.
Pincgavský skot pochází z Rakouska.
Amazoňan kubánský žije na Kubě a dalších ostrovech.
Rychlost je fenomén dneška.
Největší ryba na světě.
Komořanské jezero odešlo v toku času.
Těhotenská cukrovka nebolí, takže ji člověk sám na sobě nepozná.
Planeta Venuše představuje třetí nejjasnější objekt pozemské oblohy.
Role termitů v ekosystému savany je nazastupitelná.
Jezero Malawi bylo vyhlášeno chráněnou oblastí.
Orel křiklavý si staví hnízdo v korunách stromů.
Bylinky skvěle vylepší chuť jídla a navíc dodají tělu spoustu vitamínů.