Oko

Pikantní pstruh

Na přípravu receptu maďarský paprikáš budeme potřebovat:
4 pstruzi, citronová šťáva, 4 stroužky česneku, hladká mouka, sladká paprika, máslo, petrželka, plátky citronu na ozdobení, sůl, směs drcených pepřů

Postup přípravy:
Pstruhy očistíme, vykucháme, vymyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a opepříme. Česnek utřeme se solí, vetřeme jej do ryb zevnitř i zvenčí a necháme cca 20 minut odležet.

Poté pstruhy obalíme ve směsi mouky a papriky. Položíme do máslem vymazaného pekáče na zkřížené špejle. Pečeme 30 minut v troubě předem vyhřáté na teplotu 180 °C. Během pečení pstruhy často přeléváme výpekem.

Pikantního pstruha podáváme se zeleninovou oblohou, ozdobeného plátky citronu a sekanou petrželkou.


Další články

Papinův tlakový hrnec prošel dlouhým technickým vývojem.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Grilovaná pikantní medová žebra opepříme mletým pepřem.
Maďarské lečo chutná s chlebem.
Patizonový perkelt podáváme s krajíčkem tmavého chleba.
Pikantní cuketový salát plníme do sklenic.
Sterilovaná cuketa s paprikou a cibulí.
Francouzské brambory s mletým masem dáme na 40 minut zapéct.
Cuketový salát s cibulí se hodí jako svačina.
Maďarský perkelt se podává s chlebem.
Gulyás recept na přípravu tradičního maďarského jídla.
Cibule obohacovala již jídelníček starých Sumerů.

Pikantní pstruh je recept na jídlo připravené z ryby. Kvalitní suroviny jsou samozřejmě při jeho přípravě základ.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů