Na přípravu receptu maďarský tokáň budeme potřebovat:
Množství na pět porcí: 400 g hovězího masa, 2 cibule, sádlo nebo olej na osmahnutí, mletá paprika, rajčatový protlak, 1 dl bílého vína, 2 rajčata, 2 papriky, sůl
Postup přípravy:
Hovězí maso přes vlákna pokrájíme na širší nudle. Na rozpáleném sádle nebo oleji dozlatova osmahneme pokrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, nakrájené nudle hovězího masa a vše krátce osmahneme.
Přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme trochou bílého vína a dusíme doměkka. Podle potřeby víno lehce doléváme. Poté přidáme nakrájené papriky a rajčata a opět dusíme. Pokrm se nezahušťuje, protože zelenina se lehce rozvaří.
Maďarský tokáň podáváme s rýží, těstovinami nebo maďarskými haluškami či nočky.
Další články
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Patizonový perkelt podáváme s krajíčkem tmavého chleba.
Francouzské brambory s mletým masem dáme na 40 minut zapéct.
Banánový dezert pochází z brazilské kuchyně.
Maďarský perkelt se podává s chlebem.
Gulyás recept na přípravu tradičního maďarského jídla.
Cuketový salát s cibulí se hodí jako svačina.
Maďarské lečo chutná s chlebem.
Cibule obohacovala již jídelníček starých Sumerů.
Sterilovaná cuketa s paprikou a cibulí.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Maďarský dezert somlói galuska polijeme čokoládovým krémem.
Maďarský tokáň je recept na tradiční jídlo maďarské kuchyně. Kvalitní suroviny jsou při jeho přípravě samozřejmě základ.