Na přípravu receptu maďarský perkelt budeme potřebovat:
4 lžíce sádla, 750 g nadrobno nakrájené cibule, 1 kg hovězího masa (plec nebo zadní) nakrájeného na kostky, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 zelené papriky nakrájené na nudličky, 4 rajčata nakrájená na kostky, 1-2 sušené chilli papričky + 1 čerstvá červená na ozdobu, sůl, mletý pepř, hovězí vývar na podlévání
Postup přípravy:
Sádlo necháme rozpálit a za stálého míchání na něm asi 10 minut zvolna opékejte cibuli dorůžova. Poté ji zasypte paprikou a zamíchejte. Ihned přidejte kostky hovězího masa, promíchejte a zvyšte plamen.
Když se maso zatáhne a zesvětlá, přisypte papriky, chilli a rajčata a uveďte k varu. Poté opět ztlumte a přiklopené duste doměkka ve vlastní šťávě (což trvá nejméně 2 hodiny).
Během dušení perkelt podlévejte, ale jen málo, aby bylo maso téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se nezahušťuje.
Nakonec perkelt podle chuti osolte a opepřete.
Hotový maďarský perkelt se podává v misce s chlebem, v Maďarsku se někdy podává s místními těstovinami zvanými tarhoňa.
Další články
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Cuketový koláč s jablky pečeme, až je těsto zlatavé.
Cuketový salát s cibulí se hodí jako svačina.
Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Cibule obohacovala již jídelníček starých Sumerů.
Banánový dezert pochází z brazilské kuchyně.
Maďarský dezert somlói galuska polijeme čokoládovým krémem.
Gulyás recept na přípravu tradičního maďarského jídla.
Patizonový perkelt podáváme s krajíčkem tmavého chleba.
Francouzské brambory s mletým masem dáme na 40 minut zapéct.
Maďarský perkelt je tradiční jídlo maďarské kuchyně.