Na přípravu receptu maďarský paprikáš budeme potřebovat:
1 kg kuřete naporcovaného na díly, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, polovina lžíce mleté pálivé papriky, 3 dl vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 4 dl zakysané smetany, 1 větší rajče, sůl
Postup přípravy:
Díly kuřete omyjeme, osušíme a osolíme. Ve větším hrnci osmahneme díly kuřete dozlatova na rozpáleném sádle. Poté maso vyndejmeme a na vypečeném tuku osmahneme najemno pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i utřený česnek.
Hrnec sejmeme z ohně, vmíchámee sladkou i pálivou mletou papriku a rychle přilijeme vývar, aby paprika nezhořkla. Uvedeme do varu a chvilku necháme provařit. Poté vrátíme zpět do hrnce díly kuřete a dusíme pozvolna asi 30 minut. Když poté do masa píchneme nožem, maso by se mělo pomalu oddělovat od kosti.
Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce. Do omáčky vlijeme dákladně promíchanou směs smetany a mouky, omáčku povaříme cca 8 minut a přidáme nadrobno nakrájené rajče. Vrátíme díly kuřete a paprikáš ještě 7-10 minut provaříme.
Maďarský paprikáš podáváme s domácími haluškami, těstovinami nebo rýži.
Další články
Papinův tlakový hrnec prošel dlouhým technickým vývojem.
Maďarský tokáň nezahušťujeme, neboť zelenina se lehce rozvaří.
Patizonový perkelt podáváme s krajíčkem tmavého chleba.
Sterilovaná cuketa s paprikou a cibulí.
Francouzské brambory s mletým masem dáme na 40 minut zapéct.
Banánový dezert pochází z brazilské kuchyně.
Cuketový salát s cibulí se hodí jako svačina.
Maďarský perkelt se podává s chlebem.
Gulyás recept na přípravu tradičního maďarského jídla.
Maďarské lečo chutná s chlebem.
Cibule obohacovala již jídelníček starých Sumerů.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Pravý maďarský paprikáš je recept na tradiční jídlo maďarské kuchyně. Kvalitní suroviny jsou samozřejmě při jeho přípravě základ.