Na přípravu receptu gulyás budeme potřebovat:
600 g hovězího předního masa, 1,5 litru vody, 400 g brambor, 1 velká cibule, polovina lžičky kmínu, 1 stroužek česneku, sladká mletá paprika, 3 lžíce oleje, 1 mrkev, 1 kořen petržele střední velikosti, 2 čerstvé červené kapie, 1 rajče střední velikosti, sůl
Postup přípravy:
Hovězí přední maso nakrájme na kostky o velikosti cca 2 cm. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na plátky, papriku na kroužky a rajče na čtvrtiny. Na rozpáleném oleji osmahneme v hrnci nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme rozdrcený česnek a kmín, chvíli promícháme a na moment stáhneme z plamene. Přidáme mletou papriku, kostky masa a osolíme. Vrátíme zpět na plamen. Přilijeme vodu, přikryjeme pokličkou a necháme za občasného promíchání zvolna vařit asi hodinu. V případě potřeby přiléváme vodu. Poté přidáme papriky, brambory, rajče a petržel. Zalijeme 1 litrem horké vody a zvolna vaříme 15-20 minut.
Další články
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Cuketový koláč s jablky pečeme, až je těsto zlatavé.
Francouzský hruškový koláč pečte 40-45 minut.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Medovky chutnají.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Cibule obohacovala již jídelníček starých Sumerů.
Francouzské Antily spadají pod správu Francie.
Cuketový koláč se sýrem podáváme ozdobený petrželkou.
Cuketový salát s cibulí se hodí jako svačina.
Francouzské brambory s mletým masem dáme na 40 minut zapéct.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Gulyás je tradiční maďarská polévka považovaná za typické maďarské jídlo, které rozvoní jídelnu vůní papriky.