Oko

Mošt z jablek

Na přípravu receptu mošt z jablek budeme potřebovat:
K výrobě moštu se hodí zralá a zdravá, spíše kyselejší jablka. Jeden kilogram jablek vydá na 0,5 až 0,7 litru čerstvého moštu.

Postup přípravy:
Jablka omyjeme, rozdrtíme v drtiči na ovoce nebo jinak a získanou hmotu ihned lisujeme, protože rozdrcená jablka na vzduchu rychle hnědnou. Vylisovanou šťávu již nijak neupravujeme (obsahuje dostatek cukru a kyselin) a plníme ji do dobře vymytých lahví, ale ne až po okraj, protože teplem se objem šťávy zvětšuje. Lahve vložíme do zavařovacího hrnce, zalijeme až k hrdlům vodou a zahříváme na teplotu 75 až 80 °C, když mošt dosáhne této teploty, láhve vyjmeme a uložíme do chladu.


Další články

Origami z papíru se ujalo především v Asii.
Planetky obíhají okolo Slunce v oblasti mezi Marsem a Jupiterem.
Slovenské ledové jeskyně ve kterých teplota po celý rok nevystupuje nad bod mrazu.
Rosol z jablek nalijte do nahřátých sklenic.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Rdesno hadí kořen se doporučoval i jako ochrana proti molům.
Proč jablko po rozkrojení zhnědne reakcí s kyslíkem.
Cuketový nákyp s jablky zapečeme.
Křížaly z jablek sušené v troubě se dají uchovávat v uzavřených dózách.
Cuketový koláč s jablky pečeme, až je těsto zlatavé.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.

Mošt rozvoní jídelnu svojí příjemnou vůní a připomínkou bohaté sklizně podzimních dní.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů