Oko

Vánoční pracny

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu vánoční pracny budeme potřebovat:
35 dkg hladké mouky, 28 dkg másla, 25 dkg moučkového cukru, 4 dkg kakaa, 15 dkg mletých lískových oříšků, špetka mletého hřebíčku, lžička mleté skořice

Postup přípravy:
Veškeré suroviny vložíme do vhodné mísy a rukama vypracujeme na těsto.

Kousky těsta vtlačujeme do pracnových formiček, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme - doba pečení se odvíjí od velikosti formiček (cca 7 minut).

Upečené pracny vyklopíme z formiček, necháme vychladnout a vložíme do krabic, kde je necháme, nejlépe tři týdny, odležet. Před podáváním můžeme vánoční pracny posypat vanilkovým cukrem.


Další články

Skořicové pracny můžeme pocukrovat.
Linecké vánoční cukroví ozdobíme rozinkou nebo oříškem.
Kostkový cukr je dnes v kuchyni samozřejmostí.
Medovníkové kuličky skladujeme nakonec v chladu.
Ořechové rohlíčky necháme uležet.
Arašídové vánoční cukroví posypeme barevným posypem.
Pracny z tatranek plníme do formiček.
Kakaové pracny poprášíme moučkovým cukrem.
Recept na medvědí pracny pečené ve formičkách.
Tatrankové cukroví ve formičkách.
Medvědí pracny z tatranek jsou hned křehké.
Tatrankové vánoční kuličky necháme nakonec ztuhnout.
Pracny s ořechy dáme na alespoň 4 dny odležet.
Růže skořicová má skořicově hnědé zbarvení borky.

Vánoční pracny jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které chutí a vůní doplní sváteční atmosféru času Vánoc.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů