Na přípravu receptu tatrankové cukroví budeme potřebovat:
3 Tatranky, 350 g hladké mouky, 100 g strouhaného kokosu, 1 vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru, 250 g ztuženého tuku, 2 celá vejce
Postup přípravy:
Nastrouhané Tatranky smícháme s prosátou moukou a moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, vejce, strouhaný kokos a nastrouhaný ztužený tuk. Vše důkladně vypracujeme. Naplníme do suchých formiček a pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě (asi 10 minut). Po upečení necháme tatrankové cukroví chvíli vychladnout a vyklepneme z formičky.
Další články
Vosí hnízda z margotky naplníme a přiklopíme piškotem.
Recept na medvědí pracny pečené ve formičkách.
Medvědí pracny z tatranek jsou hned křehké.
Ořechové rohlíčky necháme uležet.
Kakaové pracny poprášíme moučkovým cukrem.
Pracny s ořechy dáme na alespoň 4 dny odležet.
Kostkový cukr je dnes v kuchyni samozřejmostí.
Recept na vosí hnízda přiklopená piškotem.
Tatrankové vánoční kuličky necháme nakonec ztuhnout.
Pracny z tatranek plníme do formiček.
Linecké vánoční cukroví ozdobíme rozinkou nebo oříškem.
Cukroví z bílků ozdobíme nakonec podle fantazie.
Medovníkové kuličky skladujeme nakonec v chladu.
Arašídové vánoční cukroví posypeme barevným posypem.
Tatrankové cukroví jsou recept na vánoční cukroví, které chutí a vůní doplní sváteční atmosféru času Vánoc.