Oko

Pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem budeme potřebovat:
100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 120 g cukru moučka, 1 žloutek ze slepičího vejce, 80 g mletých ovesných vloček (oříšků), 120-130 g másla (nebo Hery), 1/2 lžičky skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, špetička drceného hřebíčku, 1 polévková lžíce kakaa, 1/2 polévkové lžíce Caro (sypká instantní kávovina), cukr moučka a vanilka na obalení

Postup přípravy:
V míse si oba druhy mouky smícháme se změklým máslem, cukrem, umletými vločkami, vaječným žloutkem, strouhanou citronovou kůrou, Caro kávovinu, skořicí, kakaem a hřebíčkem. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 2 hodiny odpočinout do chladna.

Poté z těsta uždibujeme malé kousky, které vtlačujeme do formiček, položíme na plech a dáme na cca 7-8 minut péci do trouby vyhřáté na teplotu 170 °C.

Ještě teplé pracny obalujeme v prosátém moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.


Další články

Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Medovky
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Slepovaná linecká kolečka s marmeládou.
Pracny s ořechy necháme nakonec alespoň 4 dny rozležet.
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Vlašské ořechy rostou na ořešáku královském.
Kokosky z bílků nakonec dopečeme.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.

Pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem rozvoní svojí příjemnou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů