Oko

Oříškové pracny

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu oříškové pracny budeme potřebovat:
350 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, špetka mleté skořice, 30 g kakaa, 3 kusy hřebíčku, 260 g másla, 120 g mletých oloupaných lískových oříšků

Postup přípravy:
Do mísy prosijeme polohrubou mouku a moučkový cukr, přidáme skořici, kakao a mletý hřebíček.

V mlýnku na ořechy si umeleme loupané lískové oříšky, přisypeme ke zbytku surovin, přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Když bude z těsta hladká koule, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho hodinu odležet v lednici.

Těsto naplníme do formiček, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme cca 20 minut.

Upečené oříškové pracny vyklopíme z formiček a studené obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.


Další články

Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Kokosky z bílků nakonec dopečeme.
Medovky
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkou.
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Pracny s ořechy necháme nakonec alespoň 4 dny rozležet.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Vlašské ořechy rostou na ořešáku královském.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.

Oříškové pracny rozvoní svojí příjemnou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů