Vánoční pečení rozvoní kuchyni v předvánočním čase.
Na přípravu receptu ořechové kuličky budeme potřebovat:
20 dkg vlašských ořechů, 20 dkg cukru moučka, 2 vaječné bílky (nebo 12 dkg másla).
Postup přípravy: Vlašské ořechy nastrouháme, smícháme s cukrem moučka a vaječnými bílky (nebo máslem).
Vypracujeme si hmotu, ze které v ruce vytváříme kuličky. Poté můžeme vytvořené ořechové kuličky ještě obalit v nastrouhaných ořeších, kterých jsme si trošku (cca 5 dkg) nechali stranou. Ořechové kuličky můžeme také z poloviny máčet v čokoládě.
Další články a recepty
Sladké mandlové sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
Lahodné burizonové kuličky připravíme z karamelu.
Na vanilkové rohlíčky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme váleček o průměru cca 3 cm.
Cukroví kokosové pracny doplní vůní a chutí vánoční atmosféru.
tatrankové cukroví upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
Ještě zatepla, avšak mírně vychladlé ořechové pracny obalíme v moučkovém cukru.
Slaďoučké medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Lahodně nakyslá citronová poleva na perníčky se malujeme na vánoční pečivo.
Po upečení dáme medvědí pracny nakonec cca na tři týdny uležet.
Na voňavé vánoční pracny se hodí tradiční pracnové formičky.
Medovníkové kuličky ze salka obalujeme v drobečcích.
Upečené mandlové rohlíčky po vychladnutí namočíme na obou koncích v domácí čokoládě.
Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.
Ořechové kuličky jsou recept na přípravu jídla, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Ořechové kuličky a sváteční vánoční atmosféra času v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.
Jemné a lahodné slovenské šuhajdy ozdobíme vždy kousky ořechu.
Ozdobené mandlové kostky podáváme nakrájené.
Domácí medové sušenky pečeme, až začnou okraje hnědnout.
Lepší ořechové kuličky jsem už dlouho nejedl.