Na přípravu receptu měkké medové perníčky budeme potřebovat:
Těsto: 400 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička jedlé sody, 140 g moučkového cukru, 100 g hery, 2 lžíce medu
Postup přípravy:
Cukr se 2 vejci a změklým tukem na pečení utřeme, přidáme med a koření. Do takto připravené směsi vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout.
Odpočinuté těsto rozválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme tvary, které klademe na pečícím papírem vyložený plech.
Plech s medovými perníčky vložíme do vyhřáté troubě a pečeme na 180 °C asi 8 minut.
Další články
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Pracny s ořechy necháme nakonec alespoň 4 dny rozležet.
Oříškové pracny obalujeme v cukru.
Vánoční trubičky s vanilkovým krémem namáčíme v polevě.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Praktický kostkový cukr nahradil homole.
Košíčky plněné ořechovou náplní ze sekaných vlašských ořechů.
Kokosky z bílků nakonec dopečeme.
Cuketový koláč s čokoládou cikcak pocákáme.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme ve vodní lázni.
Pracny s ovesnými vločkami, skořicí a kakaem obalujeme v prosátém moučkovém cukru s vanilkou.
Vánoční rostliny ukrývají hlubokou symboliku.
Měkké medové perníčky rozvoní svojí příjemnou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.