Oko

Mandlové vánoční cukroví recept

Vánoční pečení rozvoní kuchyni během předvánočního času.

Na přípravu receptu mandlové vánoční cukroví budeme potřebovat:
Těsto: 270 gramů hladké mouky, 30 gramů kukuřičného škrobu, 200 gramů másla, 100 gramů moučkového cukru, 100 gramů strouhaných oloupaných mandlí, 2 menší vaječné žloutky, 1 balíček vanilkového cukru, 1 rovnou lžičku citronové kůry, špetku soli.
Ostatní: mouku na vál, propasírovaný višňový džem na slepení, řidší citronovou polevu z moučkového cukru a citronové šťávy, kousek rozpuštěné čokolády na vaření, trošku nastrouhaných ořechů, cukrové perličky a cukrový máček, potravinovou folii.

Postup přípravy: Na vál prosejeme mouku se škrobem a moučkovým cukrem, přidáme ostatní suroviny, vypracujeme si měkké těsto, zabalíme jej do potravinové folie a dáme na asi dvě hodiny odpočinout do chladničky.

Poté si z odpočinutého těsta vyválíme plát silný cca 2 milimetry a vykrájujeme z něj libovolné tvary (hvězdičky, hříbečky, zvonečky apod.). Pečeme je po dobu 8 minut na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě při 170 °C dozlatova.

Upečené tvary necháme vychladnout a slepujeme po dvou višňovým džemem, hvězdičky a zvonečky potřeme citronovou polevou a ozdobíme. U hříbečků potřeme citrónovou polevou nožky a jejich spodek obalíme strouhanými ořechy. Jakmile poleva zaschne, natřeme hlavičku čokoládou.


Další články a recepty

Na medovníkové kuličky ze salka si smícháme suroviny a vypracujeme těsto.

V lahodně chutnajících kokosových kuličkách ze salka se ukrývá nepochybné kouzlo.

Vytvořené medovníkové kuličky skladujeme do Vánoc v chladu.

Po upečení a vychladnutí vánoční cukroví ledovky polijeme nakonec ledovou citronovou polevou.

Dostatečné upečení medových sušenek poznáme podle toho, že jejich okraje začnou hnědnout.

Jemné mandlové sušenky klademe na pečicím papírem vyložený plech, necháme vyschnou a upečeme.

Lahodně sladké kokosové kuličky z piškotů chuťové doplní kousky nasekané čokolády.

Nepečená vosí hnízda z margotky se naplní a přiklopí pomocí kulatého dětského piškotu.

Voňavě kakaová roláda se nakonec krájí na plátky a podává na stůl.

Na ořechová vosí hnízda přilepíme odspodu předem upečená linecká kolečka nebo piškoty.

Tradiční vánoční cukroví vosí hnízda naplníme do důlků máslovým krémema na závěr přiklopíme piškotem.

Spíše jen sušené žloutkové cukroví by mělo při pečení zůstat žluté a uvnitř duté.

Jemná cuketová buchta s polevou se posype strouhaným kokosem.

Mandlové vánoční cukroví jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které umí navnadit chuť a navodit tím pohodu vánoční atmosféry. Mandlové vánoční cukroví a sladkou vůní provoněná vánoční pohoda na závěr roku k sobě patří již od dávných časů.

Doma připravená kakaová vosí hnízda naplníme připravenou náplní.

Jemné a lahodné cukroví vosí hnízda můžeme nakonec před podáváním ještě poprášit cukrem moučka.

Hotové oříškovo-čokoládové jazýčky s polevou svrchu namáčíme do polevy a po zaschnutí ozdobíme proužky hořké čokolády.

Lahodnější mandlové vánoční cukroví jsem již dlouho neochutnal. Tento druh vánočního cukroví mne právě o loňských Vánocích oslovil nejvíce. Tohle vánoční chuťové překvápko na vánočním stole dlouho nevydrží.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů