Oko

Mandlové košíčky recept

Vánoční pečení rozvoní kuchyni v předvánočním čase.

Na přípravu receptu mandlové košíčky budeme potřebovat:
200 gramů hladké mouky, 100 gramů másla, 50 gramů moučkového cukru, 60 gramů mletých mandlí, 2 vaječné žloutky
Krém: 250 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 200 gramů moučkového cukru, 200 gramů změklého másla, 1 vaječný žloutek, 2 lžíce mandlového lik.
Na ozdobu: tmavou čokoládovou polevu, sekané loupané mandle.

Postup přípravy: Ze surovin na těsto vypracujeme na lehce pomoučněné ploše těsto, zabalíme do potravinářské folie a na dvě hodiny uložíme do chladu.

Troubu předem vyhřejeme na 150 °C, horkovzdušnou na 130 stupňů. Formičky na košíčky vymastíme. Z těsta oddělujeme kousky, vkládáme je do formiček a stejnoměrně vytlačujeme. Stavíme je na plech a pečeme, až je těsto křehké a zlatavé. Poté okamžitě vyjmeme z trouby a vyklopíme z formiček. Necháme vychladnout.

Na krém svaříme za stálého míchání mléko s moukou. Když směs trochu vychladne, zašleháme do ní vaječný žloutek. V misce utřeme máslo s cukrem a po lžičkách do něj zatřeme vychladlou mléčnou směs. Jemný krém dochutíme mandlovým lik.

Košíčky plníme až před podáváním pomocí cukrářského nebo plastového sáčku, u kterého odstřihneme malý roh. Dozdobíme čokoládovou polevou a mandlemi.


Další články a recepty

Na voňavé vánoční pracny se hodí tradiční pracnové formičky.

Po upečení košíčky plněné ořechovou náplní pomažeme z horní části čokoládou a ozdobíme polovinou vlašského ořechu.

tatrankové cukroví upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.

Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.

Lahodné burizonové kuličky připravíme z karamelu.

Po upečení dáme medvědí pracny nakonec cca na tři týdny uležet.

Sladké linecké košíčky plníme náplní krémové konzistence.

Medovníkové kuličky ze salka obalujeme v drobečcích.

Ještě zatepla, avšak mírně vychladlé ořechové pracny obalíme v moučkovém cukru.

Na vanilkové rohlíčky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme váleček o průměru cca 3 cm.

Lahodně chutnající linecké košíčky s ořechovou náplní se naplní pomocí zdobícího cukrářského sáčku.

Cukroví kokosové pracny doplní vůní a chutí vánoční atmosféru.

Slaďoučké medovníkové kuličky skladujeme v chladu.

Mandlové košíčky jsou recept na přípravu jídla, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Mandlové košíčky a sváteční vánoční atmosféra času v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.

Jemné a lahodné ořechové kuličky můžeme z poloviny máčet do čokolády.

Domácí kakaové kroužky pečeme, slepíme zavařeninou a přelijeme čokoládovou polevou.

Ozdobené makronky v čokoládě namočíme z poloviny do rozpuštěné polevy.

Lepší mandlové košíčky jsem už dlouho nejedl.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů