Na přípravu receptu linecké kokosové těsto budeme potřebovat:
15 dkg cukru moučka, 40 dkg hladké mouky, 1 vejce, 15 dkg strouhaného kokosu, 25 dkg másla na pečení
Postup přípravy: Smícháme si všechny suroviny a připravíme si linecké těsto, ze kterého vyválíme plát a vykrájíme tvary.
Z těsta vykrájené tvary upečeme, vyndáme z trouby, necháme vychladnout a vychladlé tvary slepujeme marmeládou a podle chuti můžeme také ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Další články a recepty
Přelité dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme nejprve dozlatova.
Hotové linecké vánoční cukroví můžeme také doplnit na ozdobu rozinkou.
Vánoční žloutkové cukroví upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Lahodné kokosové pusinky upečeme v mírné troubě.
Vánoční linecké těsto pro pečení.
Na arašídové vánoční cukroví jsou vedle arašídů potřeba také máslo, mouka, cukr a žloutek.
Na plechu ořechové pusinky z bílku spíš jen pomalu sušíme na teplotu sto stupňů.
Na plechu upečené slepované ořechové rohlíčky můžeme také ozdobit pomocí rozpuštěné čokolády.
I doma připravené těsto na pizzu se hodí na přípravu tradičního pokrmu italské kuchyně.
Lahodné vanilkové rohlíčky jsou krátce po upečení velmi křehké.
Kvalitní linecké hvězdičky nezáří na nebi, ale na vánočním stole.
Po vytažení z trouby slepované linecké vánoční cukroví slepíme a posypeme cukrem.
Na tatrankové cukroví použijeme tatranky, cukr, mouku a kokos.
Linecké kokosové těsto je recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Linecké kokosové těsto a sváteční vánoční dny v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.
Upečené vánoční slepované vánoční cukroví polijeme čokoládou a posypeme zdobením.
Chutné slepované kokosové rohlíčky skladujeme v chladu až do Vánoc.
Vánoční slepované rohlíčky polijeme připravenou polevou.