Vánoční pečení rozvoní kuchyni v předvánočním čase.
Na přípravu receptu košíčky z lineckého těsta budeme potřebovat:
Těsto: 350 gramů polohrubé mouky, 250 gramů másla, 120 gramů cukru, citronovou kůru, 4 vaječné žloutky.
Náplň: 200 gramů cukru, 1/8 litru vody, 200 gramů strouhaných mandlí, 2 vaječné bílky, citronovou kůru, 1,5 lžíce tuzemského.
Postup přípravy: Z nahoře vypsaných surovin si vypracujeme linecké těsto, které necháme zhruba hodinu odpočinout v chladu.
Odpočinuté linecké těsto natlačíme tenkou vrstvou do vymaštěných formiček na košíčky a pečeme 7-9 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Vychladlé košíčky plníme náplní, kterou si připravíme následovně: Cukr svaříme s vodou, poté vmícháme nastrouhané mandle nebo popřípadě ořechy, přidáme vaječné bílky, tuzemský a citronovou kůru.
Povrch košíčků z lineckého těsta můžeme ozdobit například kuličkou hroznového vína nebo měsíčkem mandarinky.
Další články a recepty
Slaďoučké medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Na voňavé vánoční pracny se hodí tradiční pracnové formičky.
Lahodně chutnající linecké košíčky s ořechovou náplní se naplní pomocí zdobícího cukrářského sáčku.
Po upečení košíčky plněné ořechovou náplní pomažeme z horní části čokoládou a ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
tatrankové cukroví upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
Medovníkové kuličky ze salka obalujeme v drobečcích.
Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.
Po upečení dáme linecká kolečka s marmeládou vychladnout, slepíme a necháme odležet.
Lahodné burizonové kuličky připravíme z karamelu.
Sladké linecké košíčky plníme náplní krémové konzistence.
Jak připravíme linecké kokosové těsto, které vyválíme na plát a vykrájíme z něj tvary.
Na vanilkové rohlíčky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme váleček o průměru cca 3 cm.
Cukroví kokosové pracny doplní vůní a chutí vánoční atmosféru.
Košíčky z lineckého těsta jsou recept na přípravu jídla, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Košíčky z lineckého těsta a sváteční vánoční atmosféra času v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.
Jemné a lahodné ořechové kuličky můžeme z poloviny máčet do čokolády.
Domácí kakaové kroužky pečeme, slepíme zavařeninou a přelijeme čokoládovou polevou.
Ozdobené mandlové košíčky dozdobíme čokoládovou polevou a sekanými mandlemi.
Lepší košíčky jsem už dlouho nejedl. Chutnají prostě báječně.