Oko

Košíčky z lineckého těsta recept

Vánoční pečení rozvoní kuchyni v předvánočním čase.

Na přípravu receptu košíčky z lineckého těsta budeme potřebovat:
Těsto: 350 gramů polohrubé mouky, 250 gramů másla, 120 gramů cukru, citronovou kůru, 4 vaječné žloutky.
Náplň: 200 gramů cukru, 1/8 litru vody, 200 gramů strouhaných mandlí, 2 vaječné bílky, citronovou kůru, 1,5 lžíce tuzemského.

Postup přípravy: Z nahoře vypsaných surovin si vypracujeme linecké těsto, které necháme zhruba hodinu odpočinout v chladu.

Odpočinuté linecké těsto natlačíme tenkou vrstvou do vymaštěných formiček na košíčky a pečeme 7-9 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Vychladlé košíčky plníme náplní, kterou si připravíme následovně: Cukr svaříme s vodou, poté vmícháme nastrouhané mandle nebo popřípadě ořechy, přidáme vaječné bílky, tuzemský a citronovou kůru.

Povrch košíčků z lineckého těsta můžeme ozdobit například kuličkou hroznového vína nebo měsíčkem mandarinky.


Další články a recepty

Slaďoučké medovníkové kuličky skladujeme v chladu.

Na voňavé vánoční pracny se hodí tradiční pracnové formičky.

Lahodně chutnající linecké košíčky s ořechovou náplní se naplní pomocí zdobícího cukrářského sáčku.

Po upečení košíčky plněné ořechovou náplní pomažeme z horní části čokoládou a ozdobíme polovinou vlašského ořechu.

tatrankové cukroví upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.

Medovníkové kuličky ze salka obalujeme v drobečcích.

Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.

Po upečení dáme linecká kolečka s marmeládou vychladnout, slepíme a necháme odležet.

Lahodné burizonové kuličky připravíme z karamelu.

Sladké linecké košíčky plníme náplní krémové konzistence.

Jak připravíme linecké kokosové těsto, které vyválíme na plát a vykrájíme z něj tvary.

Na vanilkové rohlíčky si připravíme těsto, ze kterého vytvoříme váleček o průměru cca 3 cm.

Cukroví kokosové pracny doplní vůní a chutí vánoční atmosféru.

Košíčky z lineckého těsta jsou recept na přípravu jídla, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Košíčky z lineckého těsta a sváteční vánoční atmosféra času v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.

Jemné a lahodné ořechové kuličky můžeme z poloviny máčet do čokolády.

Domácí kakaové kroužky pečeme, slepíme zavařeninou a přelijeme čokoládovou polevou.

Ozdobené mandlové košíčky dozdobíme čokoládovou polevou a sekanými mandlemi.

Lepší košíčky jsem už dlouho nejedl. Chutnají prostě báječně.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů