Vánoční pečení zavoní v kuchyni během předvánočního času.
Na přípravu receptu košíčky s čokoládou a oříškem budeme potřebovat:
Těsto: 1 kilogram hladké mouky, 280 gramů cukru moučka, 600 gramů másla, polovinu balíčku kypřícího prášku do pečiva, 4 vaječné žloutky
Náplň: 600 gramů cukru moučka, 100 gramů kakaa, 200 ml mléka, 300 gramů 100% tuku, 60 gramů mletých mandlí, 6 lžic tuzemského.
Postup přípravy: Smícháme všechny suroviny, vypracujeme těsto, necháme odpočinout, naplníme košíčkové formičky a košíčky upečeme při teplotě 170 °C (cca 20 minut) lehce dozlatova. Ještě horké košíčky vyklápíme z formiček na plochu, aby vychladly.
Cukr, kakao, mléko smícháme a vaříme asi 10 minut, odstavíme z ohně a hned přidáme tuk. Stále mícháme, aby se nám tuk rozpustil. Poté přidáme mandle s tuzemským a plníme lžící do upečených košíčků.
Nakonec košíčky ozdobíme polovinou mandle, oříšku (podle fantazie) a uložíme do chladna.
Další články a recepty
Po upečení rozinkových rohlíčků je dáme vychladnout a poté ozdobíme polevou.
Po upečení kakaových pracen je lehce zaprášíme moučkovým cukrem.
Voňavou mléčnu polévku s nudlemi už považujeme za klasiku školních jídelen.
Po upečení košíčky plněné ořechovou náplní pomažeme z horní části čokoládou a ozdobíme polovinou ořechu.
Na čokoládové košíčky si připravíme lžičku čokoládové polevy a necháme je ztuhnout.
Slaďoučkou chuť má malinový krém do dortu a je jednoduchý na přípravu.
Sladké linecké košíčky plníme náplní krémové konzistence.
Ve formičkách upečené měkké pracny skladujeme v chladnu, aby pak byly náležitě křehké.
Na máslový krém do cukroví se hodí mouka, mléko a cukr.
Lahodně chutnající linecké košíčky s ořechovou náplní se naplní pomocí zdobícího cukrářského sáčku.
Připravené vanilkové rohlíčky s mandlemi ihned obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Na přípravu šlehačkového vánočního cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.
Jak se vaří slaďoučká mléčná polévka se strouháním, které zavaříme do vroucí polévky.
Košíčky s čokoládou a oříškem jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které umí navnadit chuťové buňky a navodit tak pohodu vánoční atmosféry. Košíčky s čokoládou a oříškem a atmosféra Vánoc v závěru roku k sobě již odpradávna patří.
Upečené košíčky s kokosovou náplní posypeme kokosem a uložíme na chladném místě.
Jemné a lahodné karamelové košíčky ozdobíme oříškem, necháme ztuhnout a v chladu odležet.
Domácí oříškové košíčky posypeme nakonec nastrouhanou čokoládou a sekanými lískovými oříšky.
Lepší košíčky jsem už dlouho neochutnal. Právě tohle vánoční cukroví mi letos zachutnalo.