Na přípravu receptu kávová zrna budeme potřebovat:
250 g moučkového cukru, 75 ml vody, 125 g másla, 100 g mletých sušenek BEBE, 100 g mletých vlašských ořechů, 1-2 lžičky mleté kávy, 80 g čokolády
Glazura: 100 g čokolády, 3 lžíce oleje
Postup přípravy:
Cukr rozpustíme ve vodě a vaříme 3 až 4 minuty. Poté do vody s cukrem přidáme máslo a za stálého míchání ho rozpustíme.
Následně přidáme rozdrcené sušenky BEBE a mleté ořechy. Přidáme mletou kávu a čokoládu a vše smícháme.
Směs necháme trochu ochladit a vytváříme z ní malé kuličky, přes střed kuličky si pomocí tyčinky vytvoříme čárku - podobu kávového zrna.
Připravíme si glazuru. Nad párou rozpustíme čokoládu a odstavíme. Za stálého míchání přilijeme olej a spojíme.
Kávová zrnka namáčíme v glazuře a necháme ztuhnout.
Další články
Mandlové sušenky pečeme v troubě.
Recept na vosí hnízda přiklopená piškotem.
Pracny s ořechy necháme alespoň 4 dny rozležet.
Plněné ořechy recept na přípravu.
V praxi využitelný kostkový cukr nahradil homole.
Kokosky z bílků upečeme a dosušíme.
Proč se před očima tvoří hvězdičky, které mozek interpretuje.
Medové sušenky pečeme.
Medvědí tlapky necháme odstát.
Vánoční chlebíček zabalíme do alobalu a necháme odležet.
Myslivecké knoflíky pečeme 10 až 15 minut.
Pusinky z bílků hlídáme, aby během pečení nezhnědly.
Vánoční perník pečeme při teplotě 180 °C.
Cuketová bábovka s ořechy je politá čokoládou.
Kávová zrna rozvoní svojí příjemnou sladkou vůní dům prosincovou atmosférou vánočního času.