Na přípravu receptu ischelské rohlíčky budeme potřebovat:
Množství na přibližně 750 g ischelských rohlíčků: 200 g hladké mouky, 80 g cukru moučka, 160 g másla, 80 g ořechů, 20 g kakaa, kůru z jednoho citronu, ořechový punč, 150 g ořechů, 75 g marmelády (lepší je kyselejší), 8 cl tuzemského, 25 g cukru moučka, 100 g čokoládové polevy, 60 g mandlí (celé nebo poloviny nebo plátky)
Postup přípravy: Veškeré suroviny smícháme a vypracujeme si z nich vláčné těsto, které pak necháme odpočinout přes noc v chladu.
Druhý den vyválíme z těsta plát o tloušťce přibližně 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Po vychladnutí potřeme polovinu koleček čokoládou a ozdobíme plátkem mandle. Na druhou polovinu koleček natřeme ořechový punč, který jsme smíchali z uvedených surovin. Vždy jedno natřeně a jedno čokoládové kolečko lepíme dohromady čokoládovým kolečkem nahoru.
Ischelské rohlíčky necháme uležet přibližně 14 dní.
Další články a recepty
Přelité dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme nejprve dozlatova.
Hotové linecké vánoční cukroví můžeme také doplnit na ozdobu rozinkou.
Hotové linecké košíčky plněné vanilkovým krémem ozdobíme ovocem a přelijeme pomocí želatiny.
a arašídové vánoční cukroví jsou vedle arašídů potřeba také máslo, mouka, cukr a žloutek.
Kvalitní linecké hvězdičky nezáří na nebi, ale na vánočním stole.
Lahodné linecké košíčky s ořechovou náplní naplníme.
Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.
Po vytažení z trouby slepované linecké vánoční cukroví slepíme a posypeme cukrem.
Na plechu upečené vanilkové rohlíčky s pudinkem ještě zatepla obalíme.
Hotová buchta se zakysanou smetanou a pudinkem se posype skořicí nebo kakaem.
Lahodné vanilkové rohlíčky jsou krátce po upečení velmi křehké.
Polévka zelňačka se zakysanou smetanou se připravuje přibližně 30 minut.
Vánoční žloutkové cukroví upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Ischelské rohlíčky jsou recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Ischelské rohlíčky a sváteční vánoční dny v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.
Vánoční rohlíčky ze šlehačkového těsta pečeme do růžova.
Chutné linecké košíčky s čokoládovým krémem poléváme svrchu vhodnou polevou.
Vánoční rohlíčky ze zakysané smetany poklademe na plech vymazaný sádlem a pečeme.