Vánoční pečení rozvoní kuchyni v předvánočním čase.
Na přípravu receptu griliášové rohlíčky budeme potřebovat:
100 g cukru krystal, 50 g moučkového cukru, 150 g másla, 100 g ovesných vloček, 1 kelímek čokoládové polevy
Postup přípravy: Cukr krystal vaříme, až se vytvoří karamelu, nalijeme na vymaštěný plech a necháme zcela vychladnout.
Poté vychladlý karamel (griliáš) roztlučeme v mikrotenovém sáčku třeba paličkou na maso.
Ovesné vločky upražíme dozlatova rozemeleme je.
V misce smícháme roztlučený griliáš, rozemleté ovesné vločky, přidáme moučkový cukr a rozpuštěné máslo.
Z takto připravené hmoty vytváříme rohlíčky a namáčíme je v čokoládové polevě.
Hotové griliášové rohlíčky necháme vychladit.
Další články a recepty
Přelité dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme nejprve dozlatova.
Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.
Po vytažení z trouby slepované linecké vánoční cukroví slepíme a posypeme cukrem.
Lahodné vanilkové rohlíčky jsou krátce po upečení velmi křehké.
Hotové kokosové kuličky se obalí ve strouhaném kokosu.
Vánoční kokosové kuličky z piškotů vylepšíme kousky nasekané čokolády.
Na arašídové vánoční cukroví jsou vedle arašídů potřeba také máslo, mouka, cukr a žloutek.
Lahodné linecké košíčky s ořechovou náplní naplníme.
Připravené ischelské rohlíčky dáme před Vánoci uležet přibližně na 14 dní.
Oblíbené klášterní zahrady Litomyšl lemují zdi z opuky.
Na plechu upečené vanilkové rohlíčky s pudinkem ještě zatepla obalíme.
Kvalitní linecké hvězdičky nezáří na nebi, ale na vánočním stole.
Hotové linecké košíčky plněné vanilkovým krémem ozdobíme ovocem a zalijeme želatinou.
Griliášové rohlíčky jsou recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Griliášové rohlíčky a sváteční vánoční dny v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.
Vánoční kokosové rohlíčky do strojku pečeme dorůžova.
Chutná griliášová ouška se vytvarují do požadovaného tvaru.
Vánoční duté rohlíčky vyzdobíme rozehřátou čokoládou.