Na přípravu receptu griliášová ouška budeme potřebovat:
250 gramů krupicového cukru, 250 gramů vlašských ořechů, 3-4 lžíce vody, olej na vymazání
Postup přípravy: Veškerý cukr zalijeme vodou a pozvolně necháme rozpustit. Za stálého míchání cukr svaříme do růžova. Poté přidáme drcené vlašské ořechy a opět několik minut mícháme. Připravenou hmotu nalijeme na olejem vymazaný plech vždy do tvaru malého oválku. Po částečném zchladnutí sundáme jednotlivé placičky a prsty v horní části jemně přimáčkneme tak, abychom je vytvarovali jako do tvaru oušek. Hotová griliášová ouška necháme zcela vychladnout.
Další články a recepty
Medové dortíčky ozdobíme včelkami z marcipánu.
Pocukrované křehké vanilkové rohlíčky po upečení necháme uležet.
Rozehřátá čokoládová poleva na vánoční cukroví se dá špejlí roztáhnout do stran.
Na domácí pařížskou šlehačku je potřeba máslo, mléko a kakao.
Ještě zahorka zázvorové čatní z cukety naplníme do sklenic.
Na domácí jahodový džem potřebujeme kilogram omytých jahod.
Na vanilkové rohlíčky potřebujeme vanilkový cukr, ořechy a máslo.
Do formiček lijeme čokoládové pracny a dáme je tuhnout do chladna.
Těsto naplníme do pracnových formiček a kokosové pracny upečeme.
Upečený domácí trdelník lze obalit ve skořicovém cukru.
Tmavobílá dvoubarevná kokosová čokoláda se nechá ztuhnout.
Vánoční perníčky ochutíme hřebíčkem a skořicí.
Vanilkové rohlíčky s pudinkem se pečou na plechu.
Griliášová ouška jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které chutí a vůní navozuje sváteční atmosféru Vánoc. Griliášová ouška a Vánoce k sobě patří. Vánoční dárky pro přátele a blízké vybírejte a cukroví pečte s láskou.
Zázvorové florentýnky zespoda potřeme čokoládovou polevou.
Bílá čokoláda se plní do formiček.
Recept na domácí vánoční čokoládu přijde vhod před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.