Oko

Griliášová ouška recept

Vánoční pečení.

Na přípravu receptu griliášová ouška budeme potřebovat:
250 gramů krupicového cukru, 250 gramů vlašských ořechů, 3-4 lžíce vody, olej na vymazání

Postup přípravy: Veškerý cukr zalijeme vodou a pozvolně necháme rozpustit. Za stálého míchání cukr svaříme do růžova. Poté přidáme drcené vlašské ořechy a opět několik minut mícháme. Připravenou hmotu nalijeme na olejem vymazaný plech vždy do tvaru malého oválku. Po částečném zchladnutí sundáme jednotlivé placičky a prsty v horní části jemně přimáčkneme tak, abychom je vytvarovali jako do tvaru oušek. Hotová griliášová ouška necháme zcela vychladnout.


Další články a recepty

Medové dortíčky ozdobíme včelkami z marcipánu.
Pocukrované křehké vanilkové rohlíčky po upečení necháme uležet.
Rozehřátá čokoládová poleva na vánoční cukroví se dá špejlí roztáhnout do stran.
Na domácí pařížskou šlehačku je potřeba máslo, mléko a kakao.
Ještě zahorka zázvorové čatní z cukety naplníme do sklenic.
Na domácí jahodový džem potřebujeme kilogram omytých jahod.
Na vanilkové rohlíčky potřebujeme vanilkový cukr, ořechy a máslo.
Do formiček lijeme čokoládové pracny a dáme je tuhnout do chladna.
Těsto naplníme do pracnových formiček a kokosové pracny upečeme.
Upečený domácí trdelník lze obalit ve skořicovém cukru.
Tmavobílá dvoubarevná kokosová čokoláda se nechá ztuhnout.
Vánoční perníčky ochutíme hřebíčkem a skořicí.
Vanilkové rohlíčky s pudinkem se pečou na plechu.

Griliášová ouška jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které chutí a vůní navozuje sváteční atmosféru Vánoc. Griliášová ouška a Vánoce k sobě patří. Vánoční dárky pro přátele a blízké vybírejte a cukroví pečte s láskou.

Zázvorové florentýnky zespoda potřeme čokoládovou polevou.

Bílá čokoláda se plní do formiček.

Recept na domácí vánoční čokoládu přijde vhod před sváteční obdobím sněhobílých Vánoc.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů