Vánoční pečení rozvoní kuchyni v předvánočním čase.
Na přípravu receptu duté rohlíčky budeme potřebovat:
Na těsto: 25 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 40 dkg moučkového cukru, 25 dkg vlašských ořechů, 1 lžičku jedlé sody
Na polevu: čokoládu na vaření, 100% tuk
Postup přípravy: Všechny surovina na těsto promícháme, vypracujeme se těsto a namačkáme ho do rohlíčkových formiček.
Naplněné rohlíčkové formičky pečeme při teplotě 150 °C.
Po vychladnutí ozdobíme duté rohlíčky rozehřátou čokoládou, do které si přidáme 100% tuk, který jí dodá lesk.
Formičky není třeba vymazávat.
Další články a recepty
Přelité dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme nejprve dozlatova.
Po vytažení z trouby slepované linecké vánoční cukroví slepíme a posypeme cukrem.
Hotové kokosové kuličky se obalí ve strouhaném kokosu.
Na arašídové vánoční cukroví jsou vedle arašídů potřeba také máslo, mouka, cukr a žloutek.
Připravené ischelské rohlíčky dáme před Vánoci uležet přibližně na 14 dní.
Lahodné linecké košíčky s ořechovou náplní naplníme.
Oblíbené klášterní zahrady Litomyšl lemují zdi z opuky.
Vánoční kokosové kuličky z piškotů vylepšíme kousky nasekané čokolády.
Na plechu upečené vanilkové rohlíčky s pudinkem ještě zatepla obalíme.
Kvalitní linecké hvězdičky nezáří na nebi, ale na vánočním stole.
Lahodné vanilkové rohlíčky jsou krátce po upečení velmi křehké.
Hotové linecké košíčky plněné vanilkovým krémem ozdobíme ovocem a přelijeme pomocí želatiny.
Na šlehačkové vánoční cukroví použijeme hladkou mouku, šlehačku a máslo.
Duté rohlíčky jsou recept na přípravu cukroví, které chutí a vůní umí navodit pohodu vánoční atmosféry. Duté rohlíčky a sváteční vánoční dny v závěrečném období kalendářního roku k sobě patří.
Vánoční kokosové rohlíčky do strojku pečeme dorůžova.
Chutné linecké košíčky s čokoládovým krémem poléváme svrchu vhodnou polevou.
Vánoční klášterní rohlíčky poklademe na plech a upečeme na 200 stupňů.