Oko

Čokoládové vánoční kuličky recept

Vánoční pečení zavoní v kuchyni během předvánočního času.

Na přípravu receptu čokoládové vánoční kuličky budeme potřebovat:
250 gramů strouhaného kokosu, 100 ml smetany, 70 gramů moučkového cukru, 70 gramů másla, 150 gramů mléčné čokolády, 150 gramů bílé čokolády.
Na ozdobu: 50 gramů čokoládového sypání.

Postup přípravy: Máslo si necháme rozpustit v kastrůlku, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme z ohně.

V misce promícháme kokos s cukrem, přidáme máslo se smetanou, těsto musí mít takovou konzistenci, aby se daly tvarovat kuličky, pokud je třeba ho zahustit, přidáme kokos.

Z těsta vytváříme mokrýma rukama kuličky, ukládáme je do vhodné nádoby a na 15 minut dáme do mrazničky.

Ve vodní lázni necháme rozpusit bílou i tmavou čokoládu, každou zvlášť.

Kuličky obalujeme v čokoládě a zdobíme podle vlastní fantazie.


Další články a recepty

Upečené a vychladlé tatrankové cukroví vyklepneme z formičky.

Připravené ořechové tyčinky pečeme 12 až 15 minut ve vyhřáté troubě.

Na medovníkové kuličky ze salka si smícháme suroviny a vypracujeme těsto.

Tradiční kakaové pracny lehce nejlépe ještě zatepla poprášíme moučkovým cukrem.

Tradiční sklizeň mandlí na ostrově Mallorca.

Spíše jen sušené žloutkové cukroví by mělo při pečení zůstat žluté a uvnitř duté.

Na kakaové rohlíčky si vytvoříme těsto, ze kterého odebíráme malé kousky.

Voňavé kokosové kuličky nakonec ještě také obalíme v kokosu.

Upečené pudinkové rohlíčky slepíme marmeládou nebo nutelou.

Lahodně chutnající kokosové kuličky ze salka mají své nepochybné kouzlo.

Vytvořené medovníkové kuličky skladujeme do Vánoc v chladu.

Připravovaný máslový krém do cukroví dáme před dalším použitím ztuhnout do lednice.

Lahodně sladké kokosové kuličky z piškotů chuťové doplní kousky nasekané čokolády.

Čokoládové vánoční kuličky jsou recept na přípravu vánočního cukroví, které umí navnadit chuť a navodit tím pohodu vánoční atmosféry. Čokoládové vánoční kuličky a sladce voňavá vánoční atmosféra v závěru roku k sobě patří již odedávna.

Domácí vánoční tatrankové kuličky obalujeme ve strouhaném kokosu nebo mletých ořeších.

Hotové levandulové vánoční kuličky dáme rozležet, protože se jedná o sušenkové těsto, které během rozležení změkne.

Jemné a lahodné vánoční kuličky bez cukru obalujeme v rozemletém kokosu nebo neobalujeme vůbec.

Lepší čokoládové kuličky jsem již dlouho neochutnal. Právě tento druh vánočního cukroví mne svojí chutí o letošních Vánocích oslovilo.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů